Geurbehandelingen

 

Ozonbehandeling voor het interieur van uw auto:

De ozon die we gebruiken met de ozonbehandeling, vernietigt de onaangename geuren in uw auto. Geuren en stoffen zoals rook, sporen, bacteriën, virussen, schimmels, pollen, verflucht, geuren uit afvalcontainers, vislucht, dierenlucht (urine en ontlasting), transpiratielucht, meeldauw en uitlaatgassen verdwijnen uit het interieur van uw auto. Veilig en schoon.

 

Meest gestelde vragen

 

1.Wat is ozon?

Ozon (0³) is een gas met een prikkelende geur. Het is een onstabiele vorm van zuurstof (0²) waarvan het derde zuurstofmolecuul makkelijk een reactie aangaat met organische geuren. Hierdoor heeft het een sterk zuiverende en oxiderende werking. De niet-gereageerde ozon ontleedt bij kamertemperatuur snel weer in zuurstof.

 

2. Hoe komt het dat ozon geuren verwijdert?

Onaangename organische geuren bestaan meestal uit verbindingen waarin koolstof (C) voorkomt. De ozon reageert hiermee en verandert de koolstofverbinding in water en koolzuurgas (CO²). Dit laatste is een reukloos en onschadelijk gas. De stank is dus voorgoed verdwenen.
Bron: Health-based recommended occupational exposure limit for ozone (sept. 1992).

 

3. Geeft ozon straling?

Nee, ozon geeft geen straling.

 

4. Wat gebeurt er met de ozon nadat het zijn doel heeft bereikt?

Nadat het toegevoegde zuurstofatoom (0) een verbinding heeft aangegaan met een andere stof, verandert de ozon (0³) weer in gewone zuurstof (0²).

 

5. Hoe wordt ozon in de natuur geproduceerd?

Bomen scheiden hydracarbonaten af als bijproduct van de fotosynthese. Onder invloed van zonlicht produceren deze ozon. Ook tijdens onweer met bliksem (elektrische ontlading) komt er ozon vrij. Daarom ruikt het altijd zo fris buiten na een onweersbui.


6. Tast ozon mijn meubels of stoffen aan?

Wij hebben dit nog nooit meegemaakt. (Het is alleen bekend dat een zeer hoge concentratie natuurlijke rubbers aantast, moderne autos zijn vervaardigd met synthetische rubbers.)